Buxbom

En enkel växt – ensam eller som häck – som ser bra ut, är tålig och håller sig grön är buxbom eller buxbom. Du kan ställa den i solen, men också i skuggan.

Som jag sa, det är väldigt enkelt. Buxbomen är känslig för buxbomlarven och buxbommalen, men den är och förblir en mycket populär växt. Väldigt logiskt faktiskt, för han utstrålar klass. Och den kan beskäras till nästan vilken form som helst.

Buxbom (buxbom)

Buxbomen eller buxbomen är alltid en välkommen gäst i de eleganta trädgårdarna med palats och slott. Som lådhäck, men säkert också som solitärväxt. Den här lådan ser också bra ut i ditt hem. I marken, i snygga krukor eller stora planteringskärl.

Växten är fortfarande en symbol för soliditet och klass. Företag som vill utstråla detta väljer därför oftast att placera vackra buxträd vid entrén till sina affärslokaler.

Typer av buxträd 

Du kan få tag på buxträdet eller Buxus Sempervirens hos Haagplanten Heijnen i ett antal varianter/former. Du kan använda växterna som en häck. Det ger en väldigt fin effekt.

Du kan självklart även använda buxbomplantorna som solitärväxt. Vi har två speciella buxbomsväxter som redan har form, nämligen: buxbomslöken och buxbompyramiden. Båda rekommenderas att ha i din trädgård.

Buxen kommer ursprungligen söderifrån, men den trivs även i vårt klimat. Han är fortfarande omåttligt populär. Det är en riktig tillgång för din trädgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *