Ett arrangemang av blå växter på balkongen

Även om du inte har en trädgård är det bra att ge dina gröna fingrar lite utrymme. Du kan enkelt göra ett arrangemang med blå växter på balkongen själv. Ett vackert arrangemang väcker uppmärksamhet och inspirerar. Med de här tipsen kan du säkert göra något vackert av det.

Blått är färgen för lugn och meditation. Det är lugnande och uppmuntrar dig. Det finns goda skäl att välja denna färg. Blått kombineras vackert med vita blommor, men låt blått vara den dominerande färgen.

Agapanthus eller afrikansk lilja
Valet av dina krukor
Om du gör ett arrangemang med blå växter kommer det säkert att väcka uppmärksamhet. Detta kräver krukor med ett lugnt utseende. Till exempel i terrakotta, grått eller vitt. Välj en färg för alla dina krukor. I alla fall ett begränsat antal färger och former.

Konstruera ditt arrangemang
Du kan skapa ett arrangemang med flera krukor med en planta per kruka. Upprepning ger lugn i kompositionen, så placera samma växt i samma kruka två gånger. De andra krukorna kan sedan variera i storlek och växttyp, så att bilden inte blir alltför orolig.

Skapa variation i höjd genom att placera ett antal växter på ett växtbord eller i en krukväxt på ben. Du kan också fylla flera stora krukor med ett arrangemang av flera växter. Ett slags “blomsterarrangemang” med perenner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *