Games done quick

Har man snabba fingrar och en bra känsla för spel så kan man roa sig med att spela igenom en massa gamla spel, på bästa möjliga tid. Varje år hålls en liten gala som kallas Games Done Quick (GDQ) vars mål är att samla in donationer för cancerforskning. Totalt lyckades de samla ihop $6.7 miljoner dollar. Vilket är imponerande. Det är ett imponerande resultat, speciellt med tanke på hur det fungerar. Man samlar alltså ihop spelare som är duktiga på olika spel, och sen streamas det dygnet runt i en vecka, där olika spelare klarar gamla populära spel så snabbt som möjligt. Även en del nya spel är med som till exempel Bloodborne.

Det streamas dygnet runt och de försöker få ihop så mycket donationer som möjligt och att TV-spel kan dra ihop nästan $7 miljoner dollar på en vecka är minst sagt imponerande. Har du en fallenhet för tv-spel så kanske det här kan vara något för dig. Antingen får du se till att bli bäst på något spel som redan spelas, eller så kan man försöka hitta ett spel som ännu inte spelats i GDQ och introducera det.

På min tid var det överlag ”nördarna” som höll på med TV-spel, flipperspel och satt vid datorn och hängde på internet, när det börjat bli tillgängligt för privatpersoner. Det har ändrats. Nu är alla på internet, och de flesta spelar eller har spelat TV- eller dataspel. Det här har så klart påverkat utvecklingen otroligt. Marknaden har blivit större, mycket större och fler och fler företag satsar på att slå sig in på marknaden. GDQ streamas på Twitch.tv och har flera hundra tusen tittar. De mest populära privatpersonerna som streamar har enormt många tittare även dem och även om det är enormt svårt att slå sig in och bli en populär streamer så finns chansen om man kan komma på något nytt och något bra som lockar folk. Det kan man också tjäna en hel del pengar på. Möjligheterna är oändliga, i alla fall nästan.