Bra tips när man skall laga flipperspel

Flipperspel denna grymma spelform som med blinkande ljus, plingande och klingande ljud som mötte dig i spelhallen under 80-talet. En stor maskin som tog plats, men också ett spel där man samlades, hängde och tävlade mot varandra. Snabba reflexer och vanan att skjuta iväg kulan vid exakt rätt läge för att få den dit man ville. Idag är spelet av samlarvärde och har kultstatus.

Att renovera ett flipperspel ger ett bra andrahandsvärde och kultstatus

Idag är ett fint flipperspel med alla funktioner intakta ett riktigt samlarobjekt. Det skall självklart spelas på och underhållas med de funktionerna som spelet skall ha. De fina begagnade spelen kan gå på över 25 000 kronor och marknaden hör till de riktiga fantasterna. Det arrangeras SM och VM i flipperspel och det bildas föreningar och sällskap som hjälper varandra att byta delar, hitta samlarobjekt med mera.

Att renovera ett flipperspel

När du har kommit över ett begagnat flipperspel och skall sätta igång att renovera eller laga spelet så är det bara att ge sig in i flipperspelsvärlden. På olika forum och i olika föreningar kommer du att hitta likasinnade som brinner för maskinen, tekniken, utseende och spelet i sig. Det finns webshoppar med begagnade delar och du skapar kontakt med fler flipperspelsentusiaster där ni tillsammans löser tekniska frågor.

Internet är en guldgruva för er som renoverar flipperspel

Det finns ett stort intresse och mängder av kunskap. På en sida som Flipperskroten har en eldsjäl skapat en webshop med begagnade delar till välkända spelmärken som Bally, Gottlieb och Williams. Alla delar är i begagnat skick och räknas som renoveringsobjekt och skrotdelar. Låt dig förföras och förenas med likasinnade inom ämnet flipperspel, det är en kul hobby att spela och laga flipperspel.

Svenska flippersällskapet är en annan organisation som samlar flipperspelsnördar och skapar forum där ni kan delge varandra om tips, delar och detaljer. Det är grundaren till Pinballark som under tidigt 2000-tal skapade Svenska flippersällskapet när hans egen sida med tips och spel blivit populär. Idag är kanske inte sällskapet så aktivt men deras forum